BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

miercuri, 10 februarie 2010

Oameni RARI.. sau despre KOSMOS

Pînă la sfîrşitul acestei săptîmîni, blogul meu va avea o haină nouă şi o nouă adresă.

http://www.indianazlotea.md/

Mulţumesc celui care a crezut în mine şi în argumentele pe care i le-am adus.
Are un cuvînt care îl caracterizează, mai ales în situaţiile în care vorbeşte despre ceva ce merită atenţie: KOSMOS!
Pentru Omul Rar, "Kosmos" înseamnă: "nemaipomenit", "fără cuvinte", "formidabil"... da, ... şi

mai are un cuvînt care spune multe despre el: INTERESANT!
Cînd spune "INTERESANT", trebuie să-l priveşti drept în ochi, altfel, rişti să pierzi semnificaţia acestui cuvînt.
Pierzi filmul, jocul, luminile din ochii lui, care se aprind atît de rar şi ard atît de puţin.
Pentru el "INTERESANT" e sinonim cu cel puţin 20.000 de cuvinte şi tot atîtea situaţii. Într-un cuvînt, "Interesant" înseamnă un fel de dicţionar. Poate să însemne: "Nu, nu văd nimic interesant aici!", sau "Da, chiar merită", sau... "Da, poate merită, dar nu e ceva interesant pentru mine", sau... of, nu mai ştiu... tare multe.
La el, privirea spune tot.  
E cel mai obiectiv suflet pe care l-am întîlnit şi cel mai bun "sculptor" de Personalităţi. Dacă ai norocul să-l cunoşti, strădui-te să nu pierzi niciun moment în care ai putea să înveţi ceva de la el. Crede-mă, ai toate şansele să iasă "ceva" din tine, dacă îi urmezi sfaturile, asta dacă ai noroc să ţi le dea. Pe cît de direct este, pe atît de sensibil. Prea ocupat, prea rar. Atît de rar... Am avut noroc să-l cunosc, la fel cum am avut noroc să stau de mai multe ori deoparte. Să ascult. Să observ. Să iau tot ce pot mai bun de la el. Uneori, vroiam să-l sun şi să-i zic: "HUK, am o situaţie cam încurcată... am nevoie de un sfat", dar de fiecare dată mă gîndeam că o să aud de la el altceva decît vreau să aud... şi mi-era frică.
De-a lungul anilor, am învăţat de la el că Dicţionarul de Sinonime are destule "scăpări": de exemplu "curaj" înseamnă şi "obiectivitate" şi "verticalitate" şi "multă muncă", dar şi "onorarea obligaţiunilor", sau .... că atunci cînd HUK  îţi cere părerea, asta înseamna că el aşteaptă de la tine ceva clar, bine formulat şi "în termen".
Am mai învăţat că atunci cînd îţi spune: "BUNĂ DIMINEAŢA!" nu e întotdeauna de bine, că "Ne întîlnim la 9.00 presupune o întîrziere de maxim 1 minut şi nu 15".
Am mai învăţat de la el că Nilul are atîtea capcane şi atîtea enigme de descoperit...
Am mai învăţat de la el că o familie înseamnă: NU TU, NU EU, da AMÎINDOI!!!!!
Şi am învăţat de la el să iubesc fotbalul.
Despre el, ca şi despre mine, nu pot să vorbesc frumos, cu metafore şi tare "Interesant de citit".
Despre el trebuie să spui adevăruri. Asta şi fac.
E un OM RAR, care nu mi-a zis că ceea ce vreau să fac e INTERESANT sau COSMOS, dar am simţit că a înţeles că mă zbat pentru ceva foarte IMPORTANT pentru mine şi pentru oamenii care au încredere în mine..
Şi pentru asta vreau să-i mulţumesc. Pentru că mi-a dat libertatea să visez frumos, mi-a redat Încrederea că atunci cînd îmbraci visele în încredere şi profesionalism, şi le faci pentru Alţii, ....totul va fi bine.
Şi vreau să muncesc. Mult. Atît de mult, încît să pot odată să aud de la el: Da, e INTERESANT!

Acum, îi mulţumesc pentru lumina pe care a suflat-o în inima mea stinsă.
S-a aprins şi vrea să scrie. Despre SUFLETE MOARTE. Despre cei care sunt... şi nu-s, care muncesc de ani de zile peste hotarele acestei ţări şi nu mai văd capătul. Despre ei. Şi dacă ajung în martie în Spania să ascult "Poveştile vieţii" lor, înseamnă că această primăvară e binecuvîntată.
Îţi mulţumesc de susţinere.
P.S. Nu am să te dezamăgesc. Şi poate vreodată, am să aud de la tine: Da, asta se numeşte KOSMOS!
p.s. În cîteva zile http://www.indianazlotea.md/.

Despre încă un proiect, am să Vă vorbesc în cel mai apropiat timp. E interesant şi e ceea ce mă face să simt satisfacţie... Lucrez mult la el, nopţile cu "el" (Proiectul) le petrec. Şi va merita. Altfel, nu mai cred în KOSMOS cum nu cred .... vorbelor duse de vînt.

2 comments:

radu spunea...

e prea tirziu sa reconstruiesc tot.doar un fragment.
noi tindem sa fim memoria noastra.tindem sa fim ceea ce a fost.de asta zicem ultima oara,ultima melodie,ultimul refren,si ca sa nu fie asa schimbam refrenul...sa zicem prima melodie primul refren,prima dimineata.memorie nu exista ori cel putin noi nu sintem memorie....exista doar o singura memorie in sensul originii noastre sacra,si asta sa nu uitam ca sintem oameni.atit.ZBOR USOR!

INDIANA spunea...

Memoria.... e ceea ce ne face sa nu plecam asa, pur si simplu. Memoria e ceea ce ne face sa nu fim colb de tot, mai ales ca suntem colb. Memoria e ceea ce ne face sa fim treji, atita cit avem memorie. E atit de simplu. Multumesc.